Subscribe to our newsletter!

Kundecases
Trioworld

30 år med Output Management

30 år. Få virksomheder er loyale mod et stykke software så længe. Trioworld har haft Lasernet siden 1989 og dét tog vi ud til virksomheden for at markere – med kage. Det blev til en inspirerende snak om printudviklling gennem tiden, klima og høje ambitioner.

Om Triowolrd

Trioplast producerer plast til industri, landbrug, transport m.m.

Frem til 1997, hvor virksomheden blev opkøbt af Trioplast, hed den Nyborg
Plast. I 2018 blev Trioplast opkøbt af en kapitalfond med internationale
vækstplaner. I 2021 blev Trioplast og AFP fusioneret til Trioworld.

Trioworld er frontløbere inden for genanvendelse og cirkulær tankegang.
I dag genbruges 25% af plasten og tallet er markant stigende.

Trioworld har 10 produktionssites i Sverige, Danmark og Frankrig. Virksomheden har et eksternt finanssystem, men har i 45 år kørt et egenudviklet ERP system; OPOF (Opfølgning, Planlægning, Ordre, Fakturering). Lasernet bruges til Output Management.

Co-udvikling med Lasernet

I 1989 hed virksomheden Nyborg Plast. Her arbejdede Michael Rasmussen og
Søren Bjerre med virksomhedens EDB løsninger. Søren havde været med siden 1970 og Michael siden 1987. I forbindelse med rationaliseringer i 1989 skulle Nyborg Plast have en bedre printløsning, og de to ildsjæle var derfor med til at
videreudvikle Lasernet og kode den allerførste prototype af DZ LaserBox i tæt samarbejde med producenten selv.

En stor nyhed i 1989

Nyborg Plast var lidt af en poinér, og flere medier viste interesse for historien. I 1989 var der nemlig ikke andre printløsninger på markedet. Ved ordrebehandlinger udskrev man på fortrykte blanketter, hvor det var vanskeligt at få teksten til at passe til det fortrykte. 10 eksemplarer blev printet ud på karbonpapir, og dagligdagen bestod af styring af bakker, skuffer og endeløse bunker bapir gennem en nåleprinter. Dokumentstyring var besværligt.

Nyborg Plast fik løbende flere søsterselskaber. Hér var det smart, at man kunne nøjes med at loade ét blankt papir i printeren, og herpå printe forskellige logoer og tekst – og printe – dét gør Trioworld i den grad.

“Vi har aldrig rigtig seriøst overvejet noget andet end Lasernet… Det er økonomisk rigtig fornuftigt, dét her”

Søren Bjerre, IT Manager og Supply Chain Manager, Trioworld

Resultater

  • Fleksibelt og nemt at implementere nye firmaer i et uhyre konkurrencepræget marked
  • 100% oppetid
  • Enkelt at justere småændringer
  • Sparer forskellige interne processer

Store Output mængder

Lasernet er i dag omdrejningspunkt for alt Output. Alt køres gennem Lasernet; pallemærkesedler, pluklister, etiketter osv. I alt 150 forskellige formularer kører årligt igennem i enorme volumener, bl.a. udskrives flere millioner etiketter.

Global udrulning

Plastindustrien er uhyre konkurrencepræget og virksomheden skal derfor være
i konstant udvikling. Trioworld hed førhen Nyborg Plast opkøbte allerede i 1989 forskellige virksomheder – og dét er man fortsat med. I 1997 blev Nyborg Plast til Trioplast, og i 2018 blev Trioplast opkøbt af en kapitalfond med store ambitioner – et 5-års mål med en fordobling af omsætningen, blandt andet vha. internationale opkøb. Her understøtter Lasernet den globale udrulning perfekt. Softwaren gør det nemlig fleksibelt og langt nemmere at implementere nye firmaer. I 2021 fusionerede to af Europas førende virksomheder inden for branchen, Trioplast og AFP, til Trioworld.

“Det er nemt”

“Det tager ikke mange timer at køre en formularrutine”, fortæller Søren Bjerre. “Vi har ‘masken’ klar, og det er ganske enkelt. Selv ting, der i andre systemer kunne være komplicerede, fx at vores leveringsbetingelser står på bagsiden. Det er ganske let for os at justere småændringer, vi kan lave meget af det selv og vi sparer også forskellige processer. Fx sætter vi et billede af etiketten direkte på bagsiden af ordrebekræftelsen, i stedet for at printe en label ud separat”.

“Vi kræver 100% oppetid”

Søren er begejstret for stabiliteten og driftsikkerhed i Lasernet. “Produktionen kører i treholdsskilft 24-7. Produktionsstop er derfor meget dyrt for os og dét har vi ikke noget af med Lasernet”, fortæller han.

Markedets bedste løsning

I forbindelse med sammenlægning af Nyborg Plast og Trioplast i 1997 ønskede man at få en samlet Output løsning for hele gruppen. Michael fortæller: “Vi kiggede på alternative løsninger, men dén Lasernet-løsning som Nyborg Plast havde i forvejen, valgte vi at rulle ud i hele gruppen internationalt.

Alternative løsninger havde enten klikafgift og var dermed alt for dyre – eller de
var ufleksible. Lasernet er langt lettere og dét valg er vi glade for – også i Sverige og Frankrig, hvor vi nu har 4 Lasernet servere på tværs af søsterselskaberne”.

Trioworld er godt rustet til fremtiden. Efter en spændende snak og rundtur kunne vi sige ‘På gensyn’ og tak for de første 30 år til Michael Rasmussen, Søren Bjerre og deres kollegaer – der i øvrigt godt kunne li’ kagen.