Subscribe to our newsletter!

Kundecases
Bagger-Sørensen & Co. A/S

Indkomne fakturaer og ordrer håndteres smart

Da Bagger-Sørensen i 2017 frasolgte en stor del af virksomheden, gik man fra at være 600 ansatte i én stor organisation til at være ca. 50 organiseret i en lang række søsterselskaber. Virksomhedens nye setup stillede krav til ERP-system og Input løsning

Om Bagger-Sørensen & Co. A/S

Bagger Sørensen og Co A/S er et Holding- og investeringsselskab, som tidligere ejede Fertin Pharma og Dandy.rnrnVirksomheden har ca. 4000 dokumenter om året. ERP-systemet er Microsoft Dynamics 365. Bagger Sørensen kører Lasernet Input Management som stand-alone løsning.

D365 til Input Management

Det tidligere ERP-system var lavet til produktion inden for pharma-industrien. Der var brug for en frisk start, og virksomheden kiggede derfor på standardløsninger, hvor funktionaliteten er gennemtestet fra start. Anbefalingen faldt på en Dynamics 365-løsning sammen med Lasernet Input Management.

Godt samarbejde

I implementeringsprocessen tilpassede Tabellae opsætningen til dén virksomhed Bagger-Sørensen er i dag. Tabellae lavede det grundlæggende setup, bl.a. ‘maskerne’ der definerer hvilke områder på en faktura, der skal læses. Herefter fik medarbejderne træning i systemet, så de har mest mulig fleksibilitet i hverdagen. “Det er så nemt at arbejde med, at det giver mening, at man selv kan det”, fortæller Carsten Lund Sørensen, og fortsætter: “Samarbejdsforløbet med Tabellae har haft en opdragende effekt, så medarbejderne har indekseret dokumenterne rigtigt – første gang.

“Supporten er altid til at komme i kontakt med og kompetenceniveauet er højt”.

Carsten Lund Sørensen, Økonomichef, Bagger-Sørensen Co. A/S

Resultater

  • 95% af indkommende fakturaer håndteres ikke længere
  • Bedre og nemmere fakturahåndtering
  • Godt samarbejde med Tabellae
  • Hurtig support
  • Højt kompetenceniveau

Kompetent service og lokal support

“Når vi en gang imellem har brug for support, er Tabellae altid til at komme i kontakt med. Vi oplever at få hjælp nu og her, og vi kan ikke sætte en finger på servicen. Kompetencenivaeuet synes vi også er højt. Populært sagt føler man ikke, at de har ‘første dag på job’. Det kan man godt opleve andre steder”.